Organik Zeytin Yaprağı Sirkesi-
Zeytin yaprağı, sağlık için etkileri ile çok geç keşfedilen bir bitkidir. Zeytin ağacının yapraklarının kullanıldığı zeytin yaprağı sirkesi, daha yoğun bir şekilde vücutta emilim sağlar ve yüksek besin değerleri sayesinde sağlık için eşsiz yararlar sunar. Oldukça hafif bir aromaya sahip olan zeytin yaprağı sirkesi, kolay bir şekilde tüketilebilir. Genellikle bir yemek kaşığı kadar tüketilmesi önerilen zeytin yaprağı sirkesi, salata ve yemeklerde tercih edilebileceği gibi su ile karıştırılarak da içilebilir. Sağlıklı olmak adına doğal bir ilaç olarak görülen zeytin yaprağı sirkesine son yıllarda büyük bir talep görülmektedir.
Zeytin yaprağı, barış ve bereketin simgesi olan zeytin ağacının yapraklarıdır. Ege, Marmara ve Akdeniz illerinde sıkça yetişen zeytin ağacını zeytin yaprakları çevreler. Sağlık için güçlü etkilere sahip olan zeytinin kendisi de yağı da bolca şifa barındırır.
Zeytin Yaprağının Faydaları Nedir?
- Zayıflatır,
- Bağışıklığı Güçlendirir,
- Tok Tutar
- Mantarı Yok eder
- Stresi Önler
- Kalp Dostudur
- Hücrelerinizi Yeniler
- Tip 2 Diyabetle Savaşır
- Beyni Güçlendirir
Zeytin Yaprağı Sirkesinin Faydaları Nelerdir
- Bağışıklık sistemini güçlendirir,
- coronavirus gibi hastalıklara karşı korumaya yarar.
- Sinir hücrelerini korur, alzheimer ve parkinson riskini azaltır.
- Antioksidan barındırır, bu sayede hücrelerin genetik hasarını önler.
- Kalp ve damar sağlığını korumaya yarar.
- Tansiyonu düşürür.
- Ödem söktürücüdür.
- Kan şekerini düşürür.
- HIV riskini azaltır.
- Kabızlığa iyi gelir.
- Fibromiyaljiye faydalıdır.
- Çocukların kemik sağlığını korur.
- Sinir hücrelerini Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyor.
- Zeytin yaprağı antioksidan içeriği ile hücrelerin genetik hasarlanmasını önleyerek tümör oluşumuna karşı koruyucu etki sağlıyor
- Kalp ve damar sağlığını korur.-Tansiyon düşürücü ve ödem atmada etki gösterir.
- Sindirim sisteminin rahatlamasına, zayıflamaya destek olur.
- Zeytin yaprağının içeriğinde güçlü antioksidan maddeler (vitamin A, C, E ve selenyum) bulunmaktadır. Antioksidan maddelerin metabolizmayı hızlandırıcı bir etkisi vardır. Sindirim sisteminin rahatlamasına destek olur. Bu özelliği sayesinde ödem atmaya ve kilo vermeye de yardımcıdır.
- Kolesterol düşmanı, Kalp – Damar dostudur.
- İn Vivo şartlarda (canlı vücudunda) yapılan birçok çalışmada zeytin yaprağının damar genişletici etki yaptığı gözlemlenmiştir. Bu sayede tansiyonu düşürdüğü, antiaritmik (anormalkalp ritimlerini tedavi edici) özelliği olduğu ve LDL kolesterol (kötü kolesterol) seviyesinde düşmeye neden olduğu sonucuna varılmıştır. Yapılan laboratuvar ve klinik çalışmalar sonucunda ise; kalp rahatsızlıklarında, kalp yetmezliğinde ve damar tıkanıklığı üzerine etkili olduğu gözlenmiştir. İçeriğinde bulunan omega-3 yağ asitleri sayesinde kan basıncını dengeler ve kan akışını düzenlediği için kalp krizi riskini de en aza indirir.
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Zeytin yaprağının içeriğinde bulunan omega-3 yağ asitleri vücut direncinin korunmasında önemli bir rol oynar. Özellikle Amerikan Kanser Savaş Enstitüsü, zeytin yaprağının 21. yüzyılda keşfedilen en önemli doğal antimikrobiyal ve antiviral (virüs enfeksiyonlarına karşı) etkiye sahip olduğunu bildirmiştir. Bu özelliği sayesinde enfeksiyon giderici etkiye sahiptir. Zeytin yaprakları hücrelerin genetik hasarını önleyebilir. Tümörün bulunduğu durumlarda ise kanserli hücrenin ilerlemesini durdurmakta etkilidir. Etken maddelerinden olan oleuropein maddesi, ilerlemiş tümör hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasını engeller.
- Cilt için faydalıdır.
- Zeytin yapraklarının içeriğinde bulunan vitamin A, C, E ve selenyum güçlü antioksidanlardır. İçeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde cildin daha sağlıklı görünmesini sağlar ve yaşlanma karşıtı etkisi vardır. Hücrelerin yenilenmesinde etkilidir bu sayede yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine destek olur. Uçukların iyileşmesinde de oldukça etkilidir. Zeytin yaprağı, antibakteriyel özelliği sayesinde vücutta bulunan bakterileri temizler. Mantar oluşumunu engeller. Alerjilerin tedavisine de destekleyici etkisi vardır. Ayrıca vücutta bulunan iltihabın azalmasına yardımcı olurken kemiklerde oluşabilecek iltihapları da engeller. Ciltte oluşan kızarıklık, kaşıntı gibi durumlarda da cildin yenilenerek bu rahatsızlıkların giderilmesinde etkin rol oynar. Oluşan sivilce ve sivilce izleri için de tedavi edici özelliği vardır.
- Beyin işlevleri için güçlendirici etkiye sahiptir.
- Zeytin yaprağının etken maddelerinden olan (vitamin A, E, C ve selenyum) güçlü antioksidanlar hasar oluşumlarını engellemede etkilidir. Beyin hücrelerini uyararak daha sağlıklı çalışmasını sağlar yani beynin işlevselliğini artırır. Merkezi sinir sistemini korur ve güçlendirir. Merkezi sinir sistemini güçlendiren etkisi sebebiyle dikkat dağınıklığı, Alzheimer, Parkinson gibi rahatsızlıkların giderilmesinde destekleyicidir. Kas spazmlarını (kramp) da önler.
- Diyabet riskini azaltır.
- Zeytin yaprağı ekstraktı yüksek seviyedeki kan şekerini düşürür. Yapılan araştırmalarda zeytin yaprağı ekstraktının insülin direncini düşürdüğü ve insülin üreten pankreas beta hücrelerinin üretkenliğini artırdığı gözlenmiştir. Karbonhidrat emilimine yardımcı olur ve hücreleri iyileştirerek hücrelerde glikoz alımını artırır. Glikozun hücreye geri alımını hızlandıran etken madde oleuropeindir. Oleuropein bir glikozit olduğu için ince bağırsağın epitelyal hücrelerinde transferini sağlayarak glikozun hücre içine girmesine yardımcı olur. Bu özellikleri sayesinde diyabet hastalığının tedavisinde önemli bir destektir.
- Hücre hasarını engeller ve hasar gören hücrelerin onarılmasına destek olur.
- İnsan vücudunda doğal süreçler içerisinde sürekli olarak serbest radikaller meydana gelir. Serbest radikaller; belirli bir seviyenin üzerine çıktığında kararsız kimyasal yapıları nedeniyle sağlıklı hücrelere zarar vererek kanser, diyabet, Alzheimer, kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklara yakalanma riskini artırır. Serbest radikallerin artışı ile gelişen bu durum, oksidatifstres olarak da adlandırılır. Antioksidanlar ise serbest radikalleri nötralize ederek etkisiz hale getiren, diğer bir tabirle oksidatif stresi azaltan maddelerdir. Uzun süre devam eden yüksek oksidatif stres, hücrelerin genetik materyali olan DNA’da hasara yol açarak kanser ve kronik hastalıklara, hatta hücre ölümlerine zemin hazırlayabilir. Zeytin yaprağının etken maddelerinden olan (vitamin A, E, C ve selenyum) güçlü antioksidanlar ise vücudumuzda oluşan serbest radikaller hücrelerimize zarar verecek seviyeye geldiğinde fazla serbest radikallerin yok edilmesine yardımcı olur. Böylece vücuttaki hücrelerin hasar görmesini engeller.
- Enfeksiyon giderici etkiye sahiptir.
- Zeytin yaprağının antimikrobiyal ve antiviral etkisi sayesinde enfeksiyon giderici etkisi vardır. Antibakteriyel özelliği sayesinde vücutta bulunan bakterileri temizler. Vücutta bulunan iltihabın giderilmesinde de etkin bir rol oynayan zeytin yaprağı, solunum yolunda oluşan enfeksiyonda boğazı rahatlatır ve idrar yolu enfeksiyonunda ise iltihabın daha rahat atılmasını sağlar.
Zeytin Yaprağı Sirkesi Nasıl Kullanılır?
Zeytin yaprağı sirkesi, bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı eklenerek günde bir defa içilebilir. Bu sirke salata, sos, çorba, yemek, hamur işi yapımında kullanılabilir.
Zeytin Yaprağında Hangi Vitaminler Var?
Antioksidan deposu olan zeytin yaprağı, A, C, E ve selenyum içerir. Metabolizmayı hızlandırmada da etkili olan antioksidan maddeler, sindirim sisteminin rahatlamasını da sağlar.
Zeytin Yaprağının İçeriğindeki Etken Maddeler Nelerdir?
● Oleuropein● Organik asitler● A ve C vitamini● Askorbil – Palmitat● Selenyum● Rezin● Tanen● Uçucu yağlar
Zeytin Yaprağı Sirkesini Kimler Tüketmemelidir?
Zeytin yaprağı sirkesini, kronik hastalığa sahip olanları, hamilelerin ve emziren annelerin tüketmemesi önerilir. Diyabet hastalarının da uzman doktordan görüş alarak kontrollü bir şekilde tüketmesi gerekir. Tansiyon düşüklüğü yaşayanları ve glikoz seviyesi dengeli olmayan kişilerin de zeytin yaprağı sirkesi tüketmeleri tavsiye edilmemektedir.
Bu ürün için taksit yapılmamaktadır.