Organik Isırgan Otu Tozu
Mevsiminde özenle toplanan ve seçilen Isırganlarda elde edilmiş Isırganlar geleneksel yöntemlerle Gölgede steril ortamda katkısız organik olarak üretilmiş ve paketlenmiştir. Taze ve zamanında hasat edildiğinden içinde bulunan vitaminler ve faydalı diğer elementler korunur. Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir. İçerisinde Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermemektedir. Güvenerek alabilir, tüketebilirsiniz. Tavsiye ederiz.
Organik ve sertifikalı ürün olup 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa 18/08/2010 tarihli ve 27676/2010 numaralı ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’e uygun olarak üretilmiştir.
Isırgan Otu Nedir?
Isırgan otu ısırgangiller (Urticaceae) familyasında yer alan, çok yıllık otsu bir bitkidir. Ülkemizde ve Avrupa, Asya, Afrika bölgeleri gibi pek çok yerde yetişen ısırgan otu yaz aylarında çiçek açar. Çiçekleri dönemsel olarak yeşil, kırmızı ve kahverengi şeklinde renk değiştirir.Yapraklarının ise iki yüzeyinde de halk arasında batmasıyla bilinen yakıcı tüyler bulunur. Isırgan otu fenolik bileşikler, terpenoidler, flavonoidler, steroller, yağ asitleri, alkaloidler ve lignanlar gibi antiviral, antimikrobiyal, antihelmintik (parazit giderici) ve antikanser özelliklere sahip, farmakolojik olarak aktif fitokimyasallar içerir.
Isırgan Otu Faydaları Nelerdir?
Alternatif tedavi alanlarında ve bilim dünyasında adından sıkça söz ettiren bitkinin pek çok faydası bulunur. Ilıman iklime sahip tüm topraklarda yetişir ve içeriğinde yüksek oranda C vitamini vardır. Antioksidan ve antimikrobiyal özelliğe sahip olan bitki, demir, histamin, C vitamini, klorofil ve aseltilkon içerdiği gibi ağrı kesici etkisi de bulunur. Isırgan otunun faydaları şu şekilde sıralanabilir:C ve A vitamini içerdiğinden vücudu toksinlerden arındırır. Vücutta etkisizleştirilen toksinlerin atılmasında büyük rol oynar.Böbrek, mesane ve safra kesesinde oluşan kum ve taşın kolayca atılmasını sağlar. Aynı zamanda böbrek taşı/kumu oluşumunu da engeller.İdrar sökücü özelliği sayesinde mesaneyi ödem ve enfeksiyondan korur.Tohumu, lens sistemini uyarır; böbreklerdeki fazla toksinlerin atılmasına yardımcıdır.Yüksek C vitamini ve demir içeriğinden dolayı kırmızı kan hücresi oluşumunu hızlandırır. Kansızlık sorunu yaşayanlar tarafından tüketilebilen bitki kan dolaşımını hızlandırır.Kanın temizlenmesine yardımcı olan bitki, aneminin ve kronik yorgunluğun hafifletilmesini de sağlar.Karotenoid içeriğinden dolayı göz sağlığını da muhafaza eder.Araştırmalarda prostat kanserine iyi geldiği görülür.Kalp ve damar sağlığını korumada, kemikleri güçlendirmede önemli rol oynar.Diş eti kanamaları ile iltihabın önlenmesine de yardımcıdır.100 gram bitkide 80 gr su olduğundan aynı zamanda idrar sökücü işlevi de görür.Astım, saman nezlesi gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletir.Saç dökülmesini engellemeye yardımcı olur.Cilt sağlığı üzerinde de oldukça yarar sağlayan otun sivilce oluşumunu önleyerek cildi güzelleştirdiği görülür.Emzirme döneminde olan annelerin sütünü artırmaya yardımcıdır.İshal ve mide bulantısına iyi gelen ot, aynı zamanda kireçlenmeyi, romatizmayı ve eklem ağrılarını da büyük ölçüde azaltır.Gut rahatsızlığının tedavisinde de oldukça etkilidir.
Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayarak detoks etkisi yapar. Hücre yenilenmesini sağlar.Vücuttaki enflamasyonu giderir.Sindirim sistemini düzenler. Gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi sorunların çözülmesine yardımcı olur. Bağırsaktaki kötü bakterileri vücuttan uzaklaştırır.Tohum ve yaprakları kozmetik sektöründe kullanılır. Isırgan otundan yapılan şampuanlar saçların kuvvetlenip hızlı uzamasını sağlar. Saç diplerinde oluşan kepeği engeller ve saç derisinin yenilenmesini sağlar.Kuvvetli bir ödem atıcıdır. Vücuttaki ödemin atılmasına yardım eder, adet döneminde oluşan gaz ve ödemin atılmasını sağlar.Böbrek sağlığı için çok faydalıdır. Böbreklerin çalışma düzenini sağlar. Taş ve kum oluşma riskini minimuma indirir.Kemiklerin güçlenmesini sağlayarak kemik erimesinin önüne geçer.Romatizma hastalıklarında faydalıdır, ağrı kesici özelliği vardır.Eklem ağrılarını geçirir.Hem iyi yağ yakıcı hem de iyi bir zayıflatıcıdır. Diyet yaparken ısırgan otu çayını beslenme planımıza ekleyebiliriz.Tonik olarak kullanıldığında cilt üzerindeki yara izi ve lekeleri azaltır. Akne tedavisinde kullanılır.Astım hastalığında tıkalı broşları açar ve öksürük kesici özelliği vardır. Astım hastaları yine de doktora danışarak kullanmalıdır.Kronik yorgunluğu giderir, enerji verir.Kanı temizler.Anemiyi önler, kırmızı kan hücrelerinin artmasını sağlar.Gut hastalığına iyi gelir.Prostat hastalıklarına karşı mucizevi bir çözümdür.Cinsel gücü arttırır.Alerji hastalığına iyi gelir.Kadın hastalıklarına iyi gelir.
Isırgan Otu Hangi Vitaminleri Bulundurur?
Isırgan otunun içerdiği vitaminler A vitamini, B vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitaminidir. İnsan vücudunun günlük alması gereken K ve A vitamininin tamamını, C vitamininin yarısını karşılar. Bu vitaminler sayesinde ısırgan otunun faydaları sayısızdır.
Isırgan Otu Hangi Besinleri Bulundurur?
Isırgan otunun besin içeriği, enerji bakımından 100 gramı yaklaşık olarak 45kcal kadardır. Protein, lif, yağ asitleri ve karbonhidrat içerir. Kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir, fosfat, çinko ve folat gibi mineraller bulundurur. Bol miktarda antioksidan içerir. Üzerinde bulunan, değince yakan tüylerinde karınca asidi, asetik asit, histamin ve bazı enzimler vardır. Temas ettiğinde kaşınma ve kızarıklığa neden olur.
Isırgan Otu Karaciğere İyi Gelir mi?
Bağışıklık sistemini güçlendiren bitki, karaciğerin temizlenmesinde önemli bir rol oynar. Isırgan otunun karaciğer yağlanmasına iyi geldiği gözlenir.
Isırgan Otu İltihaba İyi Gelir mi?
İdrar söktürücü, böbrek taşı önleyici, mukoza sağlamlaştırıcı ve kan temizleyici özelliğiyle şifalı bitkiler arasında yer edinen ısırgan otu, iltihap giderici olarak da kullanılır. Doğru ve düzenli bir şekilde tüketildiğinde vücutta bulunan iltihapların giderilmesine yardımcı olur.
Isırgan Otunun Saça Faydaları Nelerdir?
Sağlık açısından pek çok yararı bulunan otun saça faydalı olduğu da bilinir. Saç kepeklenmesi ve saç dökülmesi gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Saçlara parlaklık ve canlı bir görünüm verdiği de düşünülür. Aşırı yağlanmasının önüne geçer. Aynı zamanda ince telli saçlara hacim kazandırarak gür görünmesini sağlar.
Isırgan otu zararları nelerdir?
Bitkinin yakıcı tüyleri cilt ile temas ettiğinde ilk olarak yanma ve kaşıntıya neden olabilir. Ayrıca alerjik reaksiyon yaratabildiği gibi ciltte döküntü, terleme, kusma, ishal ya da mide ağrısına sebebiyet verebilir. Öte yandan ısırgan otunun regl döngüsünü değiştirme riski de bulunur.
Isırgan otu testosteron artırır mı?
Erkeklerde testosteron seviyesini yükselterek libidoyu artırır. Metabolizmayı düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olur. İçerisinde kalsiyum, magnezyum ve demir bulunan ısırgan otu çayı kemik sağlığına iyi gelir.
Isırgan otunu kimler kullanamaz?
Isırgan otu, kronik rahatsızlığı olan ve ilaç kullanan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Isırgan otunun düzenli kullanımı için uzman bir hekime danışabilirsiniz.
Isırgan otu cinsel gücü arttırır mı?
Kanı temizleyen, alyuvarları yenileyip kan yapan ısırgan cinsel sıkıntı yaşayanlarda afrodizyak etkisi gösteriyor.
HAMİLELER VE EMZİREN ANNELER ISIRGAN OTU TÜKETEBİLİR Mİ?
Çoğu bitkide ve bitki çayında olduğu gibi ısırgan otu tüketiminde de hamilelerin ve emziren annelerin doktorlarına danışmaları önerilir. Isırgan otu kanama riskini artırabileceği ve kan şekeri seviyelerini etkileyebileceği için hamilelerin dikkatli olması gerekir.
Isırgan Otu Nasıl Tüketilir?
Isırgan otunun kozmetikte tüketilmesi çok yaygındır. Saç bakımı ürünlerinin içinde saçın uzaması ve kuvvetlenmesi için kullanılır. Kaş, kirpik bakım ürünlerinde uzamayı sağladığı için kullanılır. Isırgan otu çayı kurumuş ya da taze ısırgan otundan yapılır. Yağ yakmaya yardımcı olur, diyetlerde kullanılır. Ödem arttırır.Isırgan otunu yemeklerde ıspanak gibi kullanılabilir. Çorbası, yemeği ve böreği meşhurdur. Çocukların beslenme rutinine çorbasını koymak hem besleyici özelliği hem sahip olduğu vitaminleriyle faydalıdır.Isırgan otu kremlerde kullanılır. Ağrı dindirme özelliğine sahiptir.Isırgan otundan hazırlanan tablet ve kapsüller gıda takviyesi olarak satılmaktadır. Doktor kontrolünde kullanılması şarttır.
ISIRGAN OTU TÜKETİMİ HANGİ DURUMLARDA SAKINCALIDIR?
Isırgan otunun tüketimi bazı durumlarda sakıncalı olabileceği için kullanmadan önce uzman bir doktordan fikir almak gerekir. Isırgan otu tüketiminin sakıncalı olabileceği durumlar arasında böbrek hastalığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, düşük kan şekeri seviyeleri ve bağırsak enfeksiyonlarının varlığı yer alır.
Isırgan otunun Zararları Nelerdir?
Isırgan otunun zararları başında gebe kadınlar için düşük tehlikesine sebep olması gelebilir. Yüksek tansiyon hastalarının kan basıncını arttırması nedeniyle kullanmaması gerekir. Kan şekerini etkileyebilir bu yüzden şeker hastaları kullanırken çok dikkatli olmalıdır. Kan sulandırıcı etkisi vardır, kan sulandırıcı ilaç kullananlar, pıhtılaşma sorunu olanlar ve ameliyata girecek olanlar kesinlikle kullanmamalıdır.İdrar söktürme özelliği vardır, idrar yolu hastalığı ile ilgili tedavi gören hastaların kullandıkları ilaçlarla birlikte kullanılınca yan etki gösterebilir. Fazla kullanımı sindirim sistemini bozabilir, ishale neden olabilir. İçeriğinde bulunan kremler bazı ciltlerde alerjiye neden olabilir.Isırgan otunun faydaları çoktur fakat hamileler, emziren anneler, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar, doktora danışmadan kullanmamalıdır.
Ürünle ilgili daha ayrıntılı bilgi ve iletişim için [email protected] 'a mail atabilirsiniz.
Uyarısı : Ürünümüzde tespit edilmiş alerjen riski yoktur.Bilgilendirme:
Tüm Ürün açıklamalarımız genel
bilgilendirme için tasarlanmıştır. Kesinlikle tıbbi yardım, tıbbi tanı, ya da
tıbbi tedavi amaçlı değildir.
Firmamız
ürünlerinde İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile
ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç değil; bitkisel takviye niteliğindedir.
Firma olarak tüm ürünlerimizde yaptığımız indirim fiyatları, kampanyalı satış fiyatları bayi ve tüm mağazalarımız'da geçerli değildir.