0332.238.80.80
  0554 708 80 80
Kategoriler
Organik Gıdalar
Para Birimi Seçimi
  • Organik%20Elma%20Sirkesi%20
  • Organik%20Elma%20Sirkesi%20
  • Organik%20Elma%20Sirkesi%20
  • Organik%20Elma%20Sirkesi%20
Organik Elma Sirkesi
Ürün Kodu : 599
259.70 TL   +Kdv
Yeni Sezon Ürünü
ML
500ml


Bu ürün Organik ve sertifikalı olup 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa 18/08/2010 tarihli ve 27676/2010 numaralı ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’e uygun olarak üretilmiştir.


https://www.anadolununozu.com/kurumsal/organik-urun-sertifikalarimiz

Organik Elma Sirkesi – Organic Apple Vinegar

Mevsiminde özenle toplanan ve seçilen  Elma  meyvesinden Soğuk Sıkım yöntemi ile elde edilmiş elma şıra ,suyu geleneksel yöntemlerle fermente edilir.Sirke ana oluşumundan sonra süzülen tüm sirkelerimiz katkısız organik olarak üretilmiş ve paketlenmiştir. Fermente süresi en az 2 yıldır. Soğuk Sıkım  yöntemi ile içinde bulunan vitaminler ve faydalı diğer elementler korunur. Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir. İçerisinde Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermemektedir.

Elma Sirkesi Nedir?

Elma sirkesi, elmalardan veya elma suyu fermantasyonu ile üretilen bir üründür. Su, şeker ve elma suyu kullanılarak yapılan fermantasyon süreci sonucunda asetik asit ortaya çıkar. Asetik asit, sirkenin ekşi tadını ve keskin kokusunu oluşturan ana bileşendir.

Elma sirkesi, antimikrobiyal ve antioksidan etkileri de dahil olmak üzere çeşitli sağlıklı özelliklere sahiptir.Elma sirkesi, sağlığa yararlı probiyotikler ve enzimler oluşturmak için fermantasyon sürecinden geçirilmiş, elma şarabı veya elma suyundan daha az şeker ve daha az kalori içeren bir sirke türüdür.Elma sirkesi binlerce yıldır tüketilmektedir. Aslında, tarihi kayıtlar MÖ.5000’den çok önce elma suyunun fermente edilerek sirke yapıldığını göstermektedir. Geçmiş yıllar boyunca elma sirkesi, karaciğeri detoksifiye etmeye yardımcı olmak, kanı ve lenf bezlerini temizlemek ve bağışıklığı artırmak gibi çeşitli amaçlar için kullanılmıştır. Antik Yunan’da Hipokrat, öksürük ve soğuk algınlığı tedavisine yardımcı olması için elma sirkesinin biraz bal ile karıştırılarak tüketilmesini önermiştir. 17. yüzyılda Avrupalılar sirkeyi tıbbi olarak kullanmaya başlamış, şuruplarda ve antiseptiklerde elma sirkesi kullanmışlardır. Hatta elma sirkesi mikropları öldürmek için gargara olarak da kullanılmıştır. Günümüzde ise elma sirkesi tekrar popülerlik kazanmış ve çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için doğal bir çare olarak kullanılmaya başlanmıştır. Salatalara ve yemeklere eklenebilen ve tamamen doğal olan bu ürün temizlikte de rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Elma; potasyum, pektin, malik asit, vitaminler ve kalsiyum açısından zengin bir meyvedir. Fermantasyon süreci elmaya organik asitler, faydalı enzimler, yaşayan dost bakteriler kazandırırken, elmanın içinde bulunan tüm vitamin, mineral ve besin değerlerini sentezleyerek çoğaltır. Bu sayede, onları daha faydalı ve besleyici kılar. Fermantasyon yöntemiyle elde edilen gıdalar yaşayan gıdalardır ve vücut için çok değerli besin kaynaklarıdır. Bizim için olan önemleri ise yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Fermente gıdalar aynı zamanda, kendileriyle birlikte tüketilen diğer gıdaların içerdiği vitaminleri kalın bağırsakta sentezleyerek besinlerin emilimini de arttırır.

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesinin şimdiye kadar tespit edilmiş olan en önemli faydası tip 2 diyabetli hastalarda belirtilerin kontrol altına alınmasındaki etkileridir. Tip 2 diyabet, vücut dokularının insüline direnç göstermesi ya da vücutta insülin üretilememesi nedeniyle kan şekeri seviyelerinin yükselmesi ile seyreden bir hastalıktır. Hastalığın tedavisinde temel amaç kan şekeri seviyelerini normal aralıkta tutmaktır. Bunu yapmanın en etkili yolu, işlenmiş şekerlerden kaçınmaktan geçer. Elma sirkesi de kan şekerini düşürmede güçlü bir etkiye sahiptir. Sirkenin kan şekeri ve insülin seviyeleri için çok sayıda faydası olduğu çalışmalarda gösterilmiştir. Yüksek karbonhidratlı bir yemek sırasında tüketildiğinde, dokuların insülin duyarlılığını %19 ila 34 oranında arttırdığı ve kan şekeri düzeyini belirgin şekilde düşürdüğü tespit edilmiştir. Bu nedenlerden dolayı sirke; şeker hastaları, gizli şekeri olanlar ve kan şekeri seviyelerini düşük tutmak isteyen kişiler için yararlıdır. Şeker hastalığı olan kişi kullandığı ilaç miktarını sirke tüketerek azaltabilir. Şaşırtıcı bir şekilde, araştırmalar ayrıca sirkenin kilo vermeye yardımcı olabileceğini de göstermiştir. Sirke, tokluk hissini arttırarak kişinin daha az kalori almasına yardımcı olur. Örneğin yüksek karbonhidratlı bir yemekle birlikte sirke tüketilirse, doygunluk hissi artar ve günün geri kalanında 200-275 daha az kalori tüketilir. Aşırı kilolu 175 kişiyle yapılan ve 3 ay süren bir çalışmayla, günlük tüketilen elma sirkesinin miktarı ile orantılı olarak, göbek bölgesi yağlarını eritmeye yardımcı olduğu ve kilo vermeyi hızlandırdığı gösterilmiştir. Çalışmaya katılanlardan;Günlük 15 ml (1 yemek kaşığı) elma sirkesi tüketenler ortalama 1.2 kilogram kaybederken30 ml (2 yemek kaşığı) tüketenler 1,7 kilogram kaybetmiştir. Sirkenin düzenli tüketimi kan trigliseritlerini, kolesterolü ve kan basıncını düşürür. Böylece, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinde azalma görülür. Sirke bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatabilir ve tümörleri küçültebilir.Elma sirkesi, bakteriler de dahil olmak üzere bazı mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesine yardımcı olur. Geleneksel olarak tırnak mantarı, saç biti, siğil ve kulak enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmıştır. Modern tıbbın babası olan Hipokrat, iki bin yıl önce yara temizliği için sirke kullanmıştır. Sirke ayrıca bir gıda koruyucu olarak da kullanılır. Yapılan araştırmalar bakterilerin (E. coli gibi) gıdada üremesini engelleyerek yiyecek maddesinin bozulmasını engellediğini göstermektedir. Bu nedenle bazı yiyecekleri korumak ve bir süre bozulmadan saklamak için doğal bir yol arayanlar elma sirkesi kullanabilirler. 

Elma Sirkesi Kullanım Alanları ve Dozu Nedir?

Elma sirkesi yemeklerde, salata soslarında ve gıdaların saklanmasında koruyucu madde olarak kullanılır. Doğru şekilde tüketildiğinde oldukça faydalı olmasına rağmen çok fazla sirke tüketilmesi istenmeyen etkilere neden olabilir. İçeriğinde çok fazla asit bulunması nedeniyle seyreltilmeden doğrudan içilmesi önerilmez. Çok fazla tüketilmesi, mide asit dengesinde bozulmaya bağlı olarak ülser, asit reflü ya da diş minelerini aşındırmak gibi farklı sorunlara neden olabilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.

Elma Sirkesi Günlük Ne Kadar Tüketilmelidir?

Elma sirkesi tüketimi için günlük önerilen miktar 15-30 ml’dir. Elma sirkesi, kilo kontrolü, kan şekeri ve kolesterolü düzenlenmesi ve diğer rahatsızlıkların tedavisinde günlük olarak 1-2 yemek kaşığı önerilebilir.Dikkat etmeniz gereken nokta, elma sirkesi aşırıya kaçılmadan tüketmektir. Aşırı tüketiminde mide asit dengesini olumsuz etkileyerek reflü, ülser gibi mide sorunlarına sebebiyet verebilir.

Elma Sirkesi Nerelerde Kullanılır?

Elma sirkesi son derece sağlıklı bir gıda maddesi olmasının yanında oldukça etkili de bir temizlik maddesidir. Yemeklerde sos olarak kullanılabilir veya su ile karıştırılarak içilebilir. Ayrıca, mikrop öldürücü özelliği sayesinde ev temizliğinde de kullanılabilir. Ayrıca ayna ve camları parlatmakta da oldukça etkilidir 

Elma sirkesinin besin bileşenleri Nelerdir?

PektinB1 vitamini B2 vitamini B6 Vitamini Biyotin Folik asit Niasin Pantotenik asit C vitamini Potasyum Kalsiyum Polifenol Amino asitler.

Antimikrobiyal ve antioksidan özelliklere sahip elma sirkesinin içerisinde A, B1, B2 B6,  C ve E vitaminleri bulunur. Magnezyum, kalsiyum, potasyum ve fosfor da sirkenin içerisinde yer alan başlıca minerallerdendir. Zengin içeriğinin aksine kalorisi oldukça düşüktür. 1 çorba kaşığı elma sirkesi sadece 3 kaloridir.



Organik Elma Sirkesi
Besin Değerleri 100 g için
Enerji (kcal/kj)14 / 59
Yağ (g)0
Doymuş Yağ (g)0
Karbonhidrat (g)3,6
Şekerler (g)0
Lif (g)0
Protein (g)0
Tuz (g)0
Elma Sirkesinin Zararları Nelerdir?


Elma sirkesinin fazla miktarlarda tüketilmesi sağlık açısından bazı olumsuz etkilere neden olabilir. En sık bildirilen elma sirkesi yan etkilerinden bazıları diş minesinin aşınması, boğazın veya cildin yanması ve potasyum düzeylerinde azalmadır. Olumsuz yan etkilerin önlenmesi için elma sirkesinin doğrudan içilmemesi, her zaman suyla seyreltilmesi gerekir. Şeker ilaçları kullanan bireyler, elma sirkesi kullanmadan önce bir doktora danışmalıdır. Elma sirkesinin, kan şekerini düşürücü etkileri olduğundan hipoglisemi semptomlarına neden olabilir. Yapılan bir çalışmada, aşırı miktarda elma sirkesi tüketiminin potasyum seviyelerini azalttığı ve asit seviyelerini yükselterek kemik oluşumunu önlediği kaydedilmiştir. Elma sirkesi çoğu alanda faydalı olması sebebi ile kullanılıyor olsa da kesin bir tedavi yöntemi olarak görülmemelidir. Elma sirkesi tek başına kullanıldığında kişide herhangi bir iyileşme görülmeyebilir. Bu sebeple elma sirkesi tüketilirken sağlıklı şekilde beslenilmeli ve düzenli egzersiz yapılmalıdır. Yaşam tarzı ne kadar iyileştirilirse uygulanan doğal tedavi yöntemleri o kadar etkili olacaktır.

Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Elma sirkesi yapılırken öncelikle elmalar yıkanır ve bıçak kullanmadan el yardımı ile elma 2-3 parçaya bölünür. Elmalar kabukları soyulmadan, çekirdekleri çıkarılmadan bir cam kavanozun yarısına kadar doldurulur. Elmaların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir ve fermente olabilmesi için içerisine 10 adet nohut atılır. Ardından, 1 çay kaşığı kadar kişniş, 1 tatlı kaşığı esmer şeker ve 2 çay kaşığı himalaya tuzu eklenir. Ağzı bir tülbent yardımıyla sıkıca kapatılır ve güneş görmeyen bir yerde 2 ay boyunca bekletilir. Bu süre içerisinde sirke aralıklı olarak karıştırılır ve tülbent yeniden örtülür. 2-3 ay içerisinde sirke tüketilebilir hale gelecektir. Elmaların artıkları da elma sirkesi yapımında kullanılabilir. Elma sirkesinin faydası içerisinde bol miktarda bulunan elma asidi ve potasyuma bağlıdır. Ayrıca elma sirkesi metabolizmayı güçlendirir ve enerjiyi arttırır. Bu açıdan özellikle yaşlılar için faydalıdır. Elma sirkesi organik tarım esaslarına göre yetiştirilen organik sertifikalı elmalardan üretilmelidir. Hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanılmadan, doğal fermantasyon yöntemi ile üretilmeli, koruyucu madde, katkı maddesi, yapay aroma, yapay sirke asidi ve tatlandırıcı içermemelidir.

Elma Sirkesinin Cilde Faydaları  Nelerdir?

Elma sirkesi sahip olduğu antibakteriyel özellikler bakteri oluşumunu engellerken ayrıca içerdiği asetik asit cildinizin pH seviyelerini dengeleyerek yağlanmayı ve kuruluğu azaltır. Cildinizde derinlemesine temizlik sağlayarak sivilce ve siyah nokta oluşumunu engellerken derinlemesine temizlik sağlar.  Elma sirkesinin cilde faydaları şunlardır:• Cildi zararlı bakterilerden ve mantarlardan arındırır yani Antibakteriyel ve antifungaldir.• Sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller.• Kaşıntı ve iltihaplanmaları hafifletir.• Cildin pH dengesini düzenler.• Sebum üretimini dengeleyerek cildin aşırı yağlanmasını ya da kurumasını engeller.• Cildi derinlemesine temizleyerek ölü hücrelerden arındırır• Cildi yumuşatır• Cilt tonunu eşitler• Cilt lekelerinin giderir• Ferahlık verir.

Elma Sirkesi Cilde Nasıl Uygulanır?

Eşit oranlarda su ve elma sirkesini karıştırarak bir cilt temizleyici veya tonik yapabilirsiniz. Bu karışımı cildinize bir pamuk yardımıyla uygulayarak hafif bir masaj yapın ve ardından temizleyin. Ayrıca yaptığınız toniği bir sprey şişesine koyarak kaşıntı olan bölgeye sıkabilirsiniz.Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, sirkenin cilde doğrudan uygulanmadan önce mutlaka seyreltilmesidir. Ayrıca, ciltte herhangi bir olumsuz reaksiyon görülürse kullanımı hemen bırakılmalıdır.

Elma Sirkesinin Saçlara Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesi, saç sağlığına birçok fayda sağlar. Elma sirkesi, saç derisindeki gözenekleri derinlemesine temizleyerek saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur, saç köklerini destekler, dökülmeyi durdurur ve doğal saç bakımı yapar. Saçlardaki kaşıntıyı engeller, saç dökülmesinden korur, saçları yumuşak ve sağlıklı hale getirir.• Saçın Parlaklığını Artırır• Kepek ve Deri Problemlerini Hafifletir• Saçı Yumuşatır• Saç Derisindeki pH Dengesini Düzeltir• Saç Derisindeki Yağ Üretimini Dengeler• Saçın Gür ve Dolgun Görünmesine Yardımcı Olur.

Elma Sirkesi Saçlara Nasıl Uygulanır?

Saçlarınız yağlıysa, birkaç elmayı rendeleyin, 1 kaşık elma sirkesiyle karıştırın. Bu elma karışımı ile saç köklerini ovun. Saçta 20 dakika bekleyin ve suyla durulayın.Saçlarınız dökülüyorsa ve saçta kaşınma probleminiz varsa; suyu elma sirkesiyle karıştırın. Bu karışımla tarağı ıslatın ve saçınızı tarayın.Lütfen unutmayın, elma sirkesi tek başına kullanılmamalı, su ile karıştırılarak kullanılmalıdır. 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır.

Elma Sirkesinin Yüze Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesinin yüze birçok faydası bulunsa da, cilt tipinize ve hassasiyetinize bağlı olarak dikkatlice kullanılmalıdır. Elma sirkesi, ciltteki siyah noktaların temizlenmesinde oldukça etkilidir. İçeriğindeki faydalı flavonoid, kuersetin, kateşin ve karotenoid gibi antioksidanlar cildin yaşlanmasını engellemek için birebirdir. Ayrıca, ciltteki yaraların hızlıca iyileşmesi için etkili doğal bir üründür. Elmas sirkesinin yüzünüze olan faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:• Tonik olarak kullanıldığında cildin pH dengesini düzenler, yağlanmayı önler ve cildinizi temizler.• Antibakteriyel özelliklere sahiptir. Yani akne veya sivilceye neden olan bakterilerle savaşır.• Yüzünüzdeki lekeleri gidermeye yardım ederek cilt tonunuzu eşitler.• Gözeneklerinizi temizler ve sıkılaştırır.

Elma Sirkesi Yüze Nasıl Uygulanır?

Eğer sirkenin kokusu sizi rahatsız etmiyorsa işlem çok basittir. Elma sirkesini biraz sulandırarak pamuğa dökün.Yüzünüzü temizledikten sonra bir süre kurumasını bekleyin ve durulayın.Elma sirkesini vücudunuzda kullanırken açık yaralara uygulamamaya dikkat edin. Ayrıca herhangi bir tahriş belirtisi görürseniz kullanmayı hemen bırakın ve cildinizi suyla güzelce yıkayın.Yüzünüz cildinizin geri kalanına göre daha hassas olduğu için Elma sirkesini kullanırken daha dikkatli olun ve gözle temasından da kaçının.Beklenmeyen bir etki gördüğünüzde mutlaka doktorunuza başvurun.

Elma Sirkesinin Zararları Nelerdir?

Elma sirkesi, sağlık açısından birçok faydası olan bir gıdadır. Ancak, elma sirkesinin yanlış ve aşırı tüketimi bazı zararları da beraberinde getirir. Elma sirkesinin zararları şunlardır:• Oldukça asetik bir yapıda olduğu için sık sık içildiği zaman boğaz tahribatına yol açabilir.• Sık sık ve fazla elma sirkesi tüketilirse dişlerde hasar meydana gelebilir.• Seyreltilmemiş olan elma sirkesi içildiğinde, mide ülseri ya da reflü gibi sindirim sorunları görünen kişilerde belirtilerin ağırlaşması görülebilir.• Cilt ile direkt temas olduğu halde, ciltte yanık ve kızarıklık gibi rahatsızlıklara neden olabilir.• Vücuttaki potasyum seviyesini düşürdüğü için, aşırı kullanımda kemiklerde bulunan mineral seviyesini olumsuz yönde etkiler.Lütfen unutmayın, elma sirkesi tek başına kullanılmamalıdır. Elma sirkesi, su ile karıştırılarak kullanılmalıdır. 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır.


Sirkenin son kullanma tarihi yoktur.

Uyarısı : Ürünümüzde tespit edilmiş alerjen riski yoktur.

Zamanla sirke  içerisinde içerisin de oluşabilecek sirke analarını süzerek kullanımına devam edebilirsiniz. Sirke anası oluşumunda sirkenizin bozulduğunu düşünmeyin. Sirke anaları fermantasyonun devam etmesinden dolayı oluşmaktadır.

Bilgilendirme:

Tüm Ürün açıklamalarımız  genel bilgilendirme için tasarlanmıştır. Kesinlikle tıbbi yardım, tıbbi tanı, ya da tıbbi tedavi amaçlı değildir.
Firmamız ürünlerinde İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil; bitkisel takviye niteliğindedir.

Firma olarak tüm ürünlerimizde yaptığımız indirim fiyatları, kampanyalı satış fiyatları bayi ve tüm mağazalarımız'da  geçerli değildir.

Organik ve sertifikalı ürün olup 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa 18/08/2010 tarihli ve 27676/2010 numaralı ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’e uygun olarak üretilmiştir. Ürünle ilgili daha ayrıntılı bilgi ve iletişim için [email protected]  'a mail atabilirsiniz.

Elma sirkesi nasıl yapılır? Elma sirkesinin faydaları nelerdir? Elma sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir? Elma sirkesi zayıflatır mı? Elma sirkesi ne işe yarar? Elma sirkesi içmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesinin cilde faydaları nelerdir? Elma sirkesi sivilceye iyi gelir mi? Elma sirkesi nasıl kullanılır? Elma sirkesi zararları nelerdir?


 

 

Bu ürün için taksit yapılmamaktadır.
Ürün Etiketleri
elma sirkesi nasıl yapılırelma sirkesi faydalarıelma sirkesi yapımıelma sirkesi içmeküzüm sirkesielma sirkesi tarifidoğal elma sirkesielma sirkesi zayıflatırmıelma sirkesi nasıl yapılır evdeelma sirkesi zayıflamaaç karnına elma sirkesisaça elma
BENZER ÜRÜNLER
  
  
Organik Susuz Elma Sirkesi
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.