0332.238.80.80
  0554 708 80 80
Kategoriler
Organik Gıdalar
Para Birimi Seçimi
  • Organik%20Ahududu%20Çayı
  • Organik%20Ahududu%20Çayı
Organik Ahududu Çayı
Ürün Kodu : 335
74.97 TL   +Kdv
Yeni Sezon Ürünü
Gramajlar
30gr


Bu ürün Organik ve sertifikalı olup 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa 18/08/2010 tarihli ve 27676/2010 numaralı ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’e uygun olarak üretilmiştir.


https://www.anadolununozu.com/kurumsal/organik-urun-sertifikalarimiz

Ürün Açıklaması: Ahududu Çayı - Raspberry Tea

Türkçe: Ahududu İngilizce: Red Raspberry  Latince: Rubus idaeus

Mevsiminde taze olarak topladığımız ayrıca Organik Sertifikalı olarak kendi ekilişini yaptığımız arazilerimizde yetiştirdiğimiz ahududu bitkisinin filizlerinden topladığımız yapraklarından  geleneksel yöntemler uygulayarak hijyenik ortamda güneşte ve gölgede kurutup, satışa hazır hale getiriyoruz.

Ahududu Çayı Nedir?

Ağaç Çileği, Dağ Çileği, Framboise, Rubus İdaeus, Raspberry bush,Gülgillerden; böğürtlen gibi çalı halinde, dikenli bir bitkidir. Kümeler halindedir. Kendiliğinden yetişir. Meyvesi; duta benzer. Sarımtırak kırmızı portakal renginde, sulu ve güzel kokuludur. Meyveleri toplanıp, kurutulur. Reçel, şurup,sirke ve likör yapılır. Meyve olarak da yenir.

Ahududu yaprağı çayı günümüzde kadın bitkisi olarak da anılır bilinir. Hem doğum hem Vajinal sağlığı için muhteşem bir  bitkisel takviye yardımcıdır.

 Güzel kokulu lezzetin ilk patlayışına zor algılanan, hoş ve keskin bir tat eşlik eder. Ahududu, aslında çok küçük meyvelerin tam ortadaki bir boşluğun etrafında bir araya gelmesiyle oluşan bir meyvedir. Rubus ideaus’un anavatanı Ön Asya’dır. Botanik bilimi bu bitkinin Eski Yunanlılar tarafından Kaz Dağı’nın (İda Dağı) eteklerinde bulunduğunu söyler. Bu efsane bitkinin tür adı olan idaeus kelimesinin açıklaması olabilir. Yunan mitolojisinde bir peri adı olan Ida da bitkinin tür adının kökeni olabilir. Efsaneye göre Ida adındaki peri Zeus için ahududu seçerken elini kanatıncaya kadar bitkinin meyveleri beyazmış. O günden sonra bitkilerin rengi İda’nın kanının rengini almış. M.S 4. yüzyılda Romalılar ahududuyetiştiriyorlardı.Avrupa ve İngiltere’nin farklı bölgelerini fethettikçe ahududuyu da bu bölgelere götürdüler. Arkeologlar Britanya’daki Roma kalelerinde yaptıkları kazılarda ahududu tohumları buldular. Orta Çağ’da ahududu bitkisi Avrupa ve İngiltere’de yetiştiriliyordu. 1700’lü yılların sonunda Rubus idaeus bir kültür bitkisi olarak Kuzey Amerika’daki kolonilere götürüldü. Yunanlılar ve Romalıların ahududuyu hem gıda hem de ilaç olarak yetiştirmiş olmaları muhtemeldir.

Ahududu uzun zamandır dünyada bir kadın bitkisi olarak bilinir. Yaprakları genç kadınlar tarafından adet döngüsünü düzenlemek, adet sancılarını hafifletmek için alındı ve uzun bir zaman hamilelik döneminin daha rahat geçmesi için kullanıldı. Ahududu yaprağı hamilelikte alınan bir gıda ve doğum sancılarını azaltmak için ilaç yapımında kullanılan bir üründür.

Bu kullanımın tarihi 6. yüzyıla kadar gitmektedir. Rahimi güçlendirdiği ve dayanıklılık verdiği söylenirdi. Günümüzde hamilelikte içilen çayların çoğuna katılır, yapılan bir ankete göre ABD, Kanada ve Avustralya’daki kadınların % 15-25’i hamilelik döneminde ahududu tüketmektedir. 172 sertifikalı hemşire ebe arasında yapılan bir araştırmaya göre bitkisel ilaç kullananların % 63’ü kırmızı ahududu yaprağını tavsiye etmektedir.

Ahududu Çayı Nasıl Demlenir?

Ahududu yaprağı çayı tarifi olarak 2 farklı tarif bulunur.

İlk tarif için gerekli olan malzemeler:1-2 çay kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı Bir bardak su, limon, bal (arzuya göre)

Anadolu'nun özü Ahududu Çayından, 1 veya 2 çay kaşığı şeklinde Yapraklarını bir bardak suya dökün. Sonrasında ahududu yaprağıyla dolu suyu, yaklaşık beş dakika kaynatın. Demlenen çayı süzüp servis edeceğimiz bardağa dökün. İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı, limon ya da bal ekleyebilirsiniz. İçerisinde bulunan tannin maddesinin gösterdiği etkiyi artırmak için demleme aşamasını 15-30 dakika olarak yükseltebilirsiniz.

İkinci tarif için gerekli malzemeler: Anadolu'nun özü Ahududu Çayından 6 çay kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı 2 çay kaşığı kurutulmuş nane 4 su bardağı su Tercihe göre meyve özü Kurutulmuş ahududu yaprağından 6 çay kaşığı ve kurutulmuş yeşil naneden 2 çay kaşığı kadar olacak şekilde bir kaba ekleyin. Sonrasında üzerine 4 su bardağı kaynar su ilave edin. Bu birleşimi 5 ile 7 dakika arası demleyin. İçerisinde bulunan tortulardan arınması için çayı süzüp başka bir kaba aktarın. Oluşan ahududu yaprağı çayı içerisine meyve özü ekleyin. Bu meyve özleri üzüm, ahududu ya da elma gibi özler olabilir. Sonrasında çayınızı buzdolabına koyup 3-4 gün tutabilir ve soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Ahududu Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

1-2 çay kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağını, bir bardak kaynar suyun içerisine ekleyin. Çayı demlenmesi için 5 dakika dinlendirin. Ardından süzerek tüketebilirsiniz. Çayı tatlandırmak için bal ve limon ekleyebilirsiniz. Ahududu yaprağı çayını günde en fazla 2 fincan için.

Ahududu Yaprağı çayı ne işe yarar?

Ahududu yaprağı çayı günümüzde kadın bitkisi olarak da anılır. Ahududu yaprakları kadınlar tarafından regl günlerini düzenlemek ve ağrılarını gidermek için de kullanılan bir bitkidir. Hamilelik dönemindeki kadınların da bu dönemi daha kolay atlatmasına da yardımcı olur. Ahududu yaprağı, hamilelik döneminde tüketilmesi tavsiye edilen bir üründür. Aynı zamanda doğumda oluşacak sancıları en aza indirmek için ilaç yapımında kullanılır. Yaklaşık olarak 6. yüzyıldan beri bu amaçta kullanılır. Rahim bölgesini güçlendirdiği ve dayanıklılık oluşturduğu söylenmektedir.

Ahududu Çayı Neye İyi Gelir?

Boğaz ve ağızda bulunan yaralar için gargara olarak kullanılan bir bitki çayıdır. Hamilelik döneminde de tüketilebilse de hamileliğin 6. ayından sonra ve doktor kontrolünde tüketilmelidir. Leğen kemiği boşluğunda bulunan ve rahim çevresinde olan kasları rahatlatır ve güçlendirme özelliğine sahiptir. Doğum sancısını hafifletir ve kadınlarda doğumu kolaylaştırır. Kadınların çok sancılı atlattığı bir diğer dönem olan adet dönemlerinde, ağır regl kanamasını hafifletmek ve regl dönemlerini düzenlemek için içilen bir çay çeşididir.

Ahududu Yaprağı çayı zayıflatır mı?

Düşük kalorili ve metabolizma uyarıcı özelliklere sahip bir çay olan ahududu çayı, kilo vermek isteyen kişiler arasında da popülerdir. Ayrıca, kan şekerini dengeleyerek daha uzun süre tok hissetmenize de yardımcı olabilir. Birçok bakımdan yararlı olan ahududu çayı aslında çoğu rahatsızlık açısından vazgeçilmez bir bitki çayıdır. Yalnız, konu zayıflama olduğunda bu konuda bir etkisi mevcut değildir. Tam zıttı olarak iştah açma özelliği nedeniyle kilo artışına neden olur. Kilo probleminiz varsa bitkisel ürün kullanmadan önce doktorunuza başvurun.

Ahududu Yaprağı çayı Adet söktürür mü?

Ahududu yaprağı çayı adet dönemleri için tavsiye edilen bir çay çeşididir. Hem regl döneminde sancıları hafifletmek hem de regli dönemlerini düzenleyici özellik gösterir. Regli dönemlerinin bazı safhalarında kanama çok fazla görülür, buna istinaden kanamayı biraz daha hafifletmek adına ahududu yaprağı çayı önerilir.

Ahududu Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

Ahududu Çayı Doğumu Kolaylaştırır.

Ahududu çayı, rahim duvarı üzerindeki olumlu etkileri sayesinde doğumu kolaylaştırabilir. Ayrıca, kasları güçlendirici etkileri sayesinde, doğumun daha hızlı ve daha az acı verici bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilir. Bütün bu etkileri içerdiği fragine maddesi sayesinde olmaktadır. Sindirime Yardımcıdır. İltihap giderici özellikleri bulunan ahududu çayı, mide ağrılarının hafifletilmesinde ve kabızlığın giderilmesinde faydalıdır. Kas kasılmalarını hafifletmesi, bağırsak hareketlerini iyileştirmesi gibi faydaları ile de vücuttaki kramp ve şişkinliğin giderilmesine yardımcı olur. Ancak, aşırı miktarda tüketildiğinde ishal oluşumunu tetiklediği de görülmüştür. Bu nedenle, tüketiminde doğru doz oldukça önemlidir. Bağışıklığı Kuvvetlendirir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir çalışma, ahududu çayının çok iyi bir antioksidan kaynağı olduğunu göstermiştir. Ahududunun bu özelliği, böğürtlen gibi diğer kırmızı meyvelerden daha güçlüdür. İçerdiği antioksidan ve C vitamini sayesinde bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Doğurganlığı Arttırır. Ahududu çayı, hem kadın hem de erkekte doğurganlık tedavisinde geleneksel olarak kullanılmaktadır. Vücutta hormon seviyelerini dengelediği düşünülen bu çay, üreme yeteneğinin artmasına katkı sağlamakta ve vücuttaki hormon dengesizliklerini azaltmaktadır.

Hamileler Bitki Çayı İçebilir Mi? Bitki Çayı Hamilelere Zarar Verir Mi?

 Bitki çayları içerdiği maddeler bakımından çok güçlü etkiye sahiptir. Vücudun sindirim ve bağışıklık sistemine direk etki eder. Bu nedenle içerisindeki maddelerin anne adayına ya da bebeğe zararının dokunma riski olan bitki çaylarının tüketilmememesi, fayda sağlayan bitki çaylarının ise günde 2 fincandan fazla içilmemesi gerekir. Hamilelik veya emzirme sürecinde vücud direncini yüksek tutmak için ilk tercih kesinlikle ilaç olmamalı, bu nedenle annelere iyi gelebilicek bitki çaylarını tercih etmek daha doğru olacaktır. Ahududu Çayı ; Fazla tüketildiği taktirde doğum kasılmalarını tetikleyebilir. Erken doğuma neden olabilir. Bu bakımdan Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Gebelikte Ahududu Çayı,Demirden zengin, uterus tonusunun iyi olmasını sağlar, süt üretimini arttırır, bulantı ve doğum sancılarını azaltır. Gebelik boyunca içmek yerine ikinci ve üçüncü üç aylık periyotta kullanılması daha uygun olur. İlk üç ay içilmemelidir.

Doğumun kolay olması için Ne İçmeli?

Hamileliğin ikinci trimester döneminde yani 4. aydan itibaren günde min bir fincan tükettiğiniz ahududu çayı rahminizi besler ve güçlendirir. Rahim kaslarınızın daha güçlü olmasını sağlar. Ayrıca doğumunuz başladıktan sonra bir ya da iki fincan ahududu çayı içmeniz de doğumu daha kolay yapmanızı sağlar.

Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, bunun yanında bilgi olarak doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek,

Ahududu Çayını Emziren Anneler İçer mi?

Süt üretimi için gerekli olan prolaktin hormonu, ahududu çayı sayesinde daha iyi salgılanacak ve annelerin yüzü gülecek. Ahududu çayını kahvaltıda ve diğer öğünlerde tüketerek bebeğinizi daha uzun süre emzirebilirsiniz. Çünkü Ahududu Çayı süt hormonlarını çalıştırıyor. Süt üretimi için gerekli olan prolaktin hormonu, ahududu çayı sayesinde daha iyi salgılanacak Ancak günde 2 defadan fazla içilmemelidir.

Ahududu Çayı Ne zaman içilir?

Rahmi güçlendirip doğuma hazırlaması, doğumu başlatması ve doğum sonrası kanamaları önlemesi ile ünlü olan ahududu yaprağı çayı, dünyada ebeler tarafından en çok önerilen bitki çaylarından olsa da, Kalsiyum ve magnezyum yönünden zengin olan sevgili ahududu çayını, ANADOLUNUN ÖZÜ firmamızdan temin edebilirsiniz. Ebeler şu şekilde kullanılmasını öneriyorlar: Gebeliğin 24'üncü haftası itibarıyla günde 1 bardak, 30'uncu hafta itibarıyla 2 bardak, 36'ncı hafta itibarıyla 3 bardak ve 37'nci hafta itibarıyla 3 veya 4 bardak.

Ahududu Çayını Çocuklar içebilir mi?

Hiçbir bitki çayı doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Çocuklar için hazırlanmış bile olsa içine şeker ya da çeşitli aromalar ilave edilmiş çaylardan uzak durulmalıdır.6 aydan küçük bebeklere anne sütü haricinde hiçbir şey verilmemelidir.6 aydan küçük bebekler gaz sancısı, kolik gibi durumlar yaşadığında bu rahatsızlıklara iyi geldiği söylenen rezene, anason gibi çaylar bebeği verilmemeli, emzirme yoluyla bebeğe geçeceği için anne içmelidir.Ahududu,Ihlamur, papatya ve nane limon gibi bitki çayları bebeklere 6. aydan sonra ve yine doktora danışarak verilmelidir. Çocuklar için hazırlanan bitki çayları kaynatılmamalı, sıcak suda ılıması beklenerek demlenmelidir. Çocuklara bitki çayı verirken aslında onlar için bir nevi ilaç verildiği akıldan çıkarılmamalıdır. Bitki çayları fazla miktarda ve uzun süre kullanılmamalıdır.

Ahududu Çayını Kimler İçemez?

Mide Ülseri olanların kullanmamaları gerekir. Günde 2 bardaktan fazla ahududu yaprağı çayı içmek bağırsakları çok uyarıp mide bulantısı, ishale veya kusmaya neden olabilmektedir. Sezaryen doğum yapmayı planlıyorsanız bu doğumdan önce ahududu çayı tavsiye edilmez. Ahududu çayı, besin değeri yüksek, sağlık yararları ile dolu bir çaydır. Ancak, her bitki ve meyve çayında olduğu gibi aşırı tüketiminde bazı yan etkilerinden söz edilebilir. Diüretik etkilere sahip olabileceğinden, çok fazla tuvalete gitmeniz gerekebilir. Aşırı tüketiminde müshil etkisi yaratarak ishal olmanıza neden olabilir. Dikkat!!! Gebeliğin ilk 3 aylık döneminde düşük riskini arttırabilir.

Ahududu Çayının Besin Değerleri Nelerdir?

Ahududunun Besin Değerleri

Enerji: 52 kcal.

Su: 85,75 g.

Lif: 6.5 g.

Toplam şeker: 4.42 g.

Protein: 1.2 g.

Kalsiyum: 25 mg.

C vitamini: 26.2 mg.

Potasyun: 151 mg.


Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.Bu site Bloğumuz ve ürün açıklamalarımız  genel bilgilendirme için tasarlanmıştır.-Kesinlikle tıbbi yardım, tıbbi tanı, ya da tıbbi tedavi amaçlı değildir.-Diyet ya da egzersiz rejiminde herhangi bir değişiklik yapmadan önce doktorunuza veya diğer sağlık birimlerine danışmalısınız..


· 

Bu ürün için taksit yapılmamaktadır.
Ürün Etiketleri
ahududu yaprağı çayıahududu yaprağı çayı faydalarıorganik ahududu yaprağı çayıahududu meyvesiahududuantioksidanlarkiloyu dengelemeahatlamadoğal içeriklerbesleyicibitki çaylarıvitaminlerminareller
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.