0332.238.80.80
  0554 708 80 80
Kategoriler
Organik Gıdalar
Para Birimi Seçimi
  • Kinoa%20Beyaz
  • Kinoa%20Beyaz
Kinoa Beyaz
Ürün Kodu : 807
166.50 TL   +Kdv
Yeni Sezon Ürünü
Gramajlar
450gr
Bu Ürün Satışa Kapalı


Bu ürün Organik ve sertifikalı olup 5262 sayılı Organik Tarım Kanununa 18/08/2010 tarihli ve 27676/2010 numaralı ORGANİK TARIMIN ESASLARI VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’e uygun olarak üretilmiştir.


https://www.anadolununozu.com/kurumsal/organik-urun-sertifikalarimiz

Kinoa Beyaz

Tahıl olarak bilinen kinoa, protein, vitamin, mineral ve lif açısından zengin bir besindir. Kinoa, kaz ayağı adı verilen bir bitkinin tohumu olarak bilinir. Uzun yıllardır özellikle Güney Amerika’da yetiştirilen ve tüketilen kinoa, İnkaları temel besin kaynağını oluşturuyordu. Son zamanlarda popülerliği artarak kuskus, pirinç ve bulgur yerine tercih edilmektedir. Pişirildiği zaman ceviz tadını andıran yumuşak bir yapısı bulunur. Böylelikle un, ekmek ve makarna yapımında da sıklıkla kullanılır. Kinoa tohumları farklı çeşit ve renklerde oluşabilir. En çok tüketilen kinoa tohumları beyaz, kırmızı ve siyah tohumlardır. En çok tüketilen ve yaygın olan beyaz kinoa, kısa sürede pişirilebilir. Lezzeti açısından kırmızı kinoa ön plandadır. Gevrek olarak bilinen siyah kinoa da sıklıkla tercih edilmektedir. Bunların yanında sarı, gri, turuncu, sarı renkte kinoa tohumları mevcuttur. Nişastalı tahıllar arasında glütensiz bir alternatif olarak bilinen kinoa, protein bakımdan da yüksek bir gıdadır.

Kinoa nedir?

Dünyanın popüler gıdaları arasında yer alan kinoa, yenilebilir tohumlar arasında yer alır. Kinoa pişirildiği zaman buğday ve pirince benzemektedir. Protein kaynağı olarak bilinen kinoa iyi miktarda lif ve mineral içerir.

Kinoa ne işe yarar?

Glutensiz bir besin olan kinoa, glutensiz beslenen ya da beslenmeyi tercih edenler için güzel bir alternatif oluşturur. Düşük glisemik indekse sahip olduğundan dolayı şeker hastaları için de sağlıklı bir besindir. İçeriğindeki magnezyum, demir açısından dikkate alındığında kinoa, metabolizmaya da katkıları bulunmaktadır. Aynı zamanda kinoa tohumu antioksidanlarla doludur.

Kinoa besin değerleri Nedir?

Kinoa, içeriğinde lif, demir, bakır, tiamin, B6 vitamini ve protein barındırır. Aynı zamanda manganez, magnezyum, folat ve fosfos kaynağıdır. İçeriğinde bulunan bu antioksidan, vitaminler ve proteinler sebebiyle sağlıklı bir gıda olarak tüketilmektedir.

100 gr pişmiş kinoa tohumunda şu besin değerleri bulunmaktadır:120 kalori4.4 gr protein1.9 gr yağ19.4 gr karbonhidrat2.8 gr lif17 mg kalsiyum64 mg magnezyum Özellikle vegan beslenenler için kinoa günlük tüketimde sıklıkla tercih edilir.

Kinoa tohumu, karabuğday gibi amino asidin tümünü içererek güzel bir besin değerine sahiptir.

Kinoanın sağlığa faydaları nelerdir?

Kinoa yararları oldukça yüksek bir besindir. Pirinç, buğday gibi tahılların aksine 8 temel amino asitin tümünü ihtiva eden kinoa oldukça besleyici bir protein kaynağıdır. Lif içeriği yüksek olan kinoa kilo koruma programlarında sıklıkla kullanılır. Kabızlığı önleme ve tedavi edilmesinde kullanılabilir.

Kinoa glütensiz bir besindir.

Glüten hassasiyeti yaşayan, çölyak hastaları ya da glüten intoleransına sahip kişiler kinoa besinini sıklıkla tercih eder.

Antioksidan değeri sayesinde günlük tüketiminize dahil edebileceğiniz kinoa, glütensiz beslenenler için bir alternatif olarak bilinir.

Mısır, patates gibi besinlerin yerine rahatlıkla kullanılabilir. Aynı zamanda dengeli beslenmeyi sağlayan kinoa, kalsiyum, demir, protein ve lif alımına karşı pirinçten daha iyi bir besindir.

Protein açısından zengindir.

Amino asit kaynağı olan kinoa, bitkisel gıdalar arasında yer alır. Aynı zamanda metionin, triptofan, lizin ve esansiyel amino asit kaynağı olarak bilinir. Yulaf, arpa, mısır ve pirince göre çok daha fazla protein içerir. Böylelikle kan, kas, deri ve kemik sağlığının korunmasında etkili olur.

Minerallerle doludur.

Kinoa, mineraller vitaminler açısından zengin bir besindir. Özellikle içerisinde bulunan magnezyum ve demir vücuda sağlık vermektedir. Kan damarlarını genişletmeye yardımcı olan magnezyum sağlıklı olan kan şekerinin de yükselmesini sağlar. Bunların yanında baş ağrısı, uykusuzluk ve kas kramplarına karşı da etkilidir. Kinoa içerisinde yer alan demir ise kırmızı kan hücrelerinin düzenli çalışmasına etki ederek sağlıklı kas metabolizması için gerekli olmaktadır. Demir eksikliği yaşayanlar için kinoa sıkça tercih edilmektedir.

Cilt sağlığına iyi gelir.

Vücuttaki yaraların iyileşmesinde etkili bir amino asit olan lizin, kinoada da bulunmaktadır. Cildin onarılmasında etkili olarak, güneşin yarattığı tahribata karşı korur. Kinoa içerisinde bulunan B vitamini, lekelere ve pigmentlere karşı etkilidir.

Kırmızı Kinoa Faydaları Nelerdir?

Kırmızı kinoa, beyaz kinoadan daha fazla lif içerir. Bu sayede sindirimi destekler ve daha uzun süre tok tutar. Bu ve diğer faydalarıyla kırmızı kinoa, mükemmel bir seçenektir.- Kırmızı kinoa, yüksek lif içeriğiyle sindirim sağlığını destekler. Lif, sindirim sürecini düzenler, kabızlık riskini azaltır ve tokluk hissi sağlar.- Kırmızı kinoa, folik asit ve demir gibi önemli minerallerin kaynağıdır. Bu mineraller, kan sağlığına katkıda bulunur ve anemi riskini azaltır.- Kırmızı kinoa, protein açısından zengindir ve özellikle bitkisel protein ihtiyacını karşılamak isteyenler için ideal bir seçenektir.- Kırmızı kinoa, glisemik indeksi düşüktür, bu da kan şekerinin istikrarlı bir şekilde seyretmesine yardımcı olur.

Beyaz Kinoa Faydaları Nelerdir?

Beyaz kinoa, yüksek protein içeriği ve tüm esansiyel amino asitleri içerdiği için tercih edilir. Bu özellikleri sayesinde beyaz kinoa, beslenme planlarında sıkça tercih edilir.- Beyaz kinoa, sağlıklı bir kilo yönetimine yardımcı olur. Lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar ve fazla kalori alımını engelleyebilir.- Beyaz kinoa, demir, magnezyum, fosfor ve çinko gibi minerallerin kaynağıdır. Bu mineraller, kemik sağlığına, enerji üretimine ve bağışıklık sistemi fonksiyonlarına katkıda bulunur.- Beyaz kinoa, glisemik indeksi düşüktür ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

Kinoa Nasıl tüketilir?

Kinoa tüketiminin birçok yolu bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:Kinoayı içecek olarak tüketebilirsiniz. Özellikle kahvaltılarda sıklıkla tercih edilen smoothie, kinoa tüketmek isteyenler için leziz bir tercih olabilir.Yulaf yerine kinoa tohumlarını tercih edebilirsiniz. Böylelikle kinoanın çabuk kaynamasıyla leziz bir atıştırmalık oluşturabilirsiniz. Kuru meyve, kuruyemiş, şurup ya da süt ile kinoa tohumlarına lezzet katarak yiyebilirsiniz.Salatalık, domates, soğan ve zeytinyağından oluşan bir salata üzerine pişmiş kinoa ekleyerek öğün olarak kullanabilirsiniz.

Kinoa Nasıl Kullanılır?

Kinoa genellikle yemeği yapılarak tüketilir. Yemeklerde kullanılmadan önce suyla haşlanarak yumuşatılır ve kinoanın taneleri haşlanınca irileşen bir özellik taşır. Haşlanarak çorba gibi sulu yemeklere katılabilir ya da haşlanmadan un haline getirilerek kek gibi hamur işlerine eklenebilir. Yemek yapmanın yanında atıştırmalık meyveli bar tariflerine katılarak sağlıklı yiyecekler hazırlamaya imkan verir. Kinoa tüketilirken akıllara gelen bir soru da ‘Kinoa günde ne kadar yenmeli?’ olur. Kullanım amacına bağlı olarak kinoa bitkisinin haftada üç kez tüketilmesinde bir sakınca görülmez. Besleyici özellikleri ile diyet listelerine de sıklıkla giren kinoa, diyet esnasında günlük olarak sabah akşam olmak üzere iki defa kullanılırsa yeterli olur.

Kinoa Zayıflatır mı?

Kinoa ile Diyet YapmakZengin bir protein kaynağı olarak vegan beslenmede öne çıkan kinoa, zayıflamak isteyenlerin tercih edebileceğini bir besindir. Özellikle yağ yakımını destekleyen içeriği ve uzun süre tok tutan yapısı ile kinoa diyet listelerine girer. Kinoa ile zayıflayanlar özellikle tok tutucu etkisi sayesinde diyetlerinin daha etkili olduğunu belirtir ve enerji verici yapısı ile diyet sırasında ortaya çıkan halsizliği azaltır. Diyet esnasında kinoa kullananlar bilhassa uyumlu tadı ile farklı yemeklere ekleyerek orijinal tarifler hazırlayabilir. Zayıflama konusu açıldığına akla kinoa kaç kalori sorusu gelir. Yüksek besin değerleri ile oldukça besleyici bir gıda olan kinoa, 100 gramda 372 kaloriye sahiptir. Gün boyu tok tutma etkisi olan bu besin, 100 gramında 5.8 gram yağ, 69 gram karbonhidrat bulundurur.

Kinoa Zararlı mı? Yan Etkileri Nelerdir?

Kinoa zararları ve yan etkileri açısından incelendiğinde belirgin bir yan etkisi olmadığı görülür. Şiddetli olumsuz etkileri olmamasına karşın yine de aşırı tüketimi sağlık açısından uygun değildir. Kinoa besinin yan etkilerinden bahsedilirken ‘Kinoayı, emziren anneler kullanabilir mi?’ sorusu gündeme gelir. Aşırıya kaçılmadığı sürece emziren annelerin kinoa tohumu kullanmasında bir sakınca görülmez ve pirinç gibi besinler yerine kinoa tercih edebilecekleri belirtilir.

Kinoayı nasıl tüketmeliyiz? Kinoa Nasıl Tüketilir?

Doyurucu ve Sağlıklı Nefis Kinoa Salatası ...

Kısırdan Vazgeçemeyenlere Kinoalı Kısır (Gluten Free) ...Metabolizmalar Canlansın: Kinoalı Kabak Dolması ...Köfteye Kinoa Lezzeti Geliyor: Mükemmel Kinoa Köftesi. ...Kuru Köfte Yanında Kinoa Pilavı ...Tüm Gün Dinç Kalmak İçin: Kinoalı Enerji Bar.

Kinoa Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Kinoa tüketimi kişiye özel bir durumdur, ancak genel olarak bir porsiyon (yaklaşık 1/4 fincan) kinoa, bir kişi için yeterli olabilir. Ancak, her bireyin beslenme ihtiyaçları farklı olduğu için, diyetisyeninizin tavsiyesine göre hareket etmek en sağlıklısıdır.

Kinoayı Kimler Tüketmemeli?

Kinoanın genellikle sağlıklı bireyler için güvenli olduğu söylenebilir. Ancak, bazı kişilerin dikkatli olması veya kinoayı tüketmemesi gerekebilir. Bu kişiler şunları içerir:Kinoa alerjisi olanlarQuinidine adlı bir ilaç kullananlar (kinoa, bu ilaçla etkileşime girebilir)Diyabeti olanlar (kan şekeri seviyelerini izlemek önemlidir)Eğer herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya yeni bir besin eklemek istiyorsanız, sağlık uzmanınıza danışmanız en iyisidir.

Bu ürün için taksit yapılmamaktadır.
Ürün Etiketleri
Kinoa
BENZER ÜRÜNLER
Yeni Sezon Ürünü
  
  
Kırmızı Kinoa
Kırmızı Kinoa
217.35 TL
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.